Haftalık Haber Gazetesi / Tuna İşleyen

30 Eylül 2008 Salı

TAVŞANLI TİYATRODA BULUŞTU


Tavşanlı Belediyesinin ramazan akşamlarında düzenlediği programlar dahilinde Tavşanlı Belediyesi Tiyatrosu, İbrahim Vehbi Atabay’ın yazmış olduğu “Feshaneli İle Meshaneli” oyununu sahneledi. Hüsnü Ordu Kültür Sarayında gerçekleştirilen 1,5 saatlik oyunda 26 kişilik oyuncu görev aldı. Oyunda Tavşanlı’ ya has konuşmalar ile geçmiş ramazanlar anlatıldı. Tiyatro sonrası Belediye tarafından oyunculara hediyeler verildi.

Tavşanlı Belediyesi’den Basına İftar


Tavşanlı Belediyesinin düzenlemiş olduğu iftar yemeğinde basın bir araya geldi. Tavşanlı’da bulunan Gazeteler, televizyon ve radyo mensuplarına belediye tarafından iftar yemeği verildi. Yemek sonrası Belediye başkanı Ali İhsan Çakır basının sorularını cevaplandırdı. Basın mensupları da Belediye Başkanı Çakır’a düzenlemiş olduğu iftar yemeğinden dolayı teşekkür etti.

TAVŞANLI’ DAN AFYON’ A EGE EKSPRES


Eskişehir Alanyurt arası demiryollarının bakıma alınması nedeniyle Ege Ekspres tren seferleri geçici olarak durduruldu.
Tavşanlı Gar Müdür vekili Yusuf Bişin’den aldığımız bilgilere göre Kütahya’da gece bekletilen ege ekspresin işlemesi için Afyon seferi oluşturuldu. Böylece trenin ölü saatleri değerlendirilmiş oldu. Ege ekspresin Afyon’dan hareket saati 07.05 ve Tavşanlı’dan Balıkesir yönüne hareketi 9.45, Tavşanlı’dan Afyon’a hareket saati ise 16.00’ da gerçekleşiyor. Tavşanlı Afyon arası Ege ekspres bilet fiyatı ise 4.50 YTL olduğu söylendi.

27 Eylül 2008 Cumartesi

TAVŞANLI LİNYİT SPOR'UN TARAFTAR SİTESİ AÇILDI


Tavşanlı Linyit Spor ile ilgili bütün aradıklarınızı bulabileceğiniz internet sitesi açıldı. http://www.linyitspor.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. Sitenin kurucusu ve yöneticisi Enes Eser, linyit spor ile ilgili haberlerin ve fotografların yer alacağı sitede taraftarın forum bölümünde duygu ve düşüncelerini aktarabileceklerini söyledi.

26 Eylül 2008 Cuma

3 EYLÜL SPOR ESKİ FUTBOLCUSUNU UNUTMADI


Üç eylül spor yönetimi eskişehire giden eski futbolcusu Semih'i karakovada gerçekleştirilen Linyit Eskişehir maçında yanlız bırakmadı.

25 Eylül 2008 Perşembe

DÜZCESPOR - LİNYİTSPOR KARŞILAŞMASI 0-1


TFF 3.Lig 3. Grupta Düzcespor ile Tavşanlı Linyitspor Perşembe günü 16:00’da Düzcede gerçekleşen karşılaşmada Linyit spor Uğur'un 39. dakikada serbest vuruştan kazandırdığı golle Düzcespor'u 1-0 mağlup etti.

TAVŞANLI LİNYİTSPOR: İbrahim, Hasan, Serdar(Dk.38 İbrahim), Rıza, Kerem, Ersin, Mehmet, Emrah, A.Hamdi, Uğur, Hüseyin

GOL: Dk.39 Uğur Avadan (Tavşanlı Linyit)
KIRMIZI KART: Faruk (Dk.80 Düzcespor)

MAÇTAN DAKİKALAR:
- Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Tavşanlı Belediye Linyitspor'dan geldi. 4. dakikada Uğur Ersin'i topla buluşturdu. Ersin'in vuruşunda kaleci Savaş'ı geçen topu kale çizgisinden son anda çıkaran isim Onur oldu.

- Düzcespor'un ilk tehlikeli atağı 33. dakikada gerçekleşti. Turan'ın ara pasında Celal Kaleci İbrahim'le karşı karşıya kaldı kalecimiz İbrahim topu son anda ayakları ile uzaklaştırdı.

- 39. dakikada Uğur Tavşanlı Linyitspor'u 1-0 öne geçiren golü attı. Bu dakikada kullanılan serbest atışta Uğur topu Düzcespor'lu futbolcuların bakışları arasında ağlarla buluşturdu.
- İkinci yarının başında Tavşanlı Belediyespor'un sağ kanattan Uğur ile geliştirdiği atakta yapılan ortada İbrahim topu auta attı.
- Linyit spor son dakikalarda baskısını oldukça arttırdı. Uğur'un pasında Mehmet çok müsait pozisyonu değerlendiremedi. Mehmet'in vuruşunda top Kaleci Savaş'ı da geçti ancak auta çıktı.
- 80. dakikada rakibine sert bir müdahalede bulunan Düzcespor'lu Faruk kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
- Karşılaşmanın orta hakemi İbrahim Yıldırım maçın sonuna 5 uzatma dakikası ilave etti.
- Rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremeyen kırmızı lacivertliler sona eren karşılaşmada rakibi Tavşanlı Belediye Linyitspor'a 1-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Deplasman canavarına bundan sonraki maçlarda da başarılar dileriz. Tuna İşleyen

24 Eylül 2008 Çarşamba

SİLAH VE UYUŞTURUCU OPERASYONU







Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 1 Kalaşnikof tüfek, 1'i Glock marka olmak üzere 2 tabanca, 3 kuru sıkı tabanca 39 gram esrar ile 40 Ecstacy hap ele geçirildi. Silah ve uyuşturucularla 13 zanlı gözaltına alındı.
Kütahya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücedele Şubesi ekipleri yaklaşık 6 ay süren teknik takip sonucunda il merkezi, Tavşanlı, Simav ve Emet ilçeleri ile İzmir ve Bursa'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda uyuşturucu ve silahların yanı sıra 79 uzun namlulu silah mermisi, 18 tabanca mermisi,ele geçirildi. Olayla ilgili 13 zanlı gözaltına alındı.

23 Eylül 2008 Salı

MAVİ TREN RAYDAN ÇIKTI


İzmir-Ankara seferini yapan Mavi Tren, saat 01.15 sıralarında Büyükorhan-Piribeyler İstasyonu'nu geçtikten sonra, istasyona 5 kilometre uzaklıktaki Demirler Köyü mevkisinde, lokomotif, jeneratör ve 3 yolcu vagonunun raydan çıkması sonucu devrildi.Kazadan yaralanmadan kurtulan personel ve yolcular trenden çıkarıldı. Yolcular Balıkesir'den gelen otobüslerle Tavşanlı Garı'na götürüldü. Burada yolcular bir müddet bekledikten sonra 09.30 da Ankara istikametine 9 Eylül treniyle götürüldü...

19 Eylül 2008 Cuma

TUNÇBİLEK'TE İŞÇİ SERVİSİ ŞARAMPOLE YUVARLANDI 10 YARALI







Tunçbilek beldesinden Yörgüç yakınlarına kömür sahasına işçi taşıyan servis aracının gece yağan yağmur nedeniyle oluşan çamur ile M.Y. (47) idaresindeki aracın yoldan çıkması sonucu meydana gelen trafik kazasında 10 işçi yaralandı. Sabah vardiyasında çalışan işçileri Tunçbilek'teki maryan bakımı için giden servis aracı, yolda yağmur sonrası meydana gelen kaygan zeminde kontrolden çıktı. Şarampole yuvarlanan servis aracındaki işçilerden 10’ u yaralandı. Yaralılar, Halit Gün (27), İsmail Sarı (48), Rıdvan Bilgiç (51), Fahrettin Çelik (53), Hamit Keskin (41), Süleyman Demir (24), İbrahim Eröz (24), Mehmet Ekrem Zeyrek (45), Ekrem Aslan (28) ve Ünal Teşdemir (26) sabah 08.30 ‘ da Tavşanlı 82. Yıl Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Yaralıların durumunda endişe edilecek birşey olmadığı söylendi. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

17 Eylül 2008 Çarşamba

TAVŞANLI LİNYİTSPOR KULÜBÜ BAŞKANLIĞININ BASIN AÇIKLAMASIDIR

İlçemizi Türkiye Profesyonel 3, Ligi 3, gurubunda başarıyla temsil ederek 2008-2009 Futbol sezonundaki ilk iki maçında haklı galibiyetler alıp 2.Lige çıkma yolunda önemli mesafeler kat eden güzide kulübümüz Tavşanlı Linyit Sporumuzun grubunda en iyi dereceyi alabilmesi için bu güne kadar daima yanımızda olan ve takımımıza her zaman sahip çıkan cefakar taraftarımızın desteğine önemli ölçüde ihtiyacımız bulunmaktadır.
Bu nedenle kendi iç sahamızda oynayacağımız maçlarda kesinlikle biletsiz seyirci alınmayacağı konusunda görüş birliğine varıldığından kulübümüze destek amacıyla bilet ücretlerinin bundan böyle 7,50 YTL olarak tespiti uygun görülmüştür.
Sporsever halkımızı Tavşanlı Linyit Sporumuzu daha yukarılara taşımak adına alınan bu karar ‘a destek vereceğini umuyor, takımımızın 2008-2009 sezonundaki mücadelesinde tüm taraftarlarımızı maddi ve manevi katkılarıyla yanımızda görmek istiyoruz.
Spor kamuoyuna duyrulur .
17.09.2009
Tavşanlı Linyitspor Kulübü Yönetim Kurulu

16 Eylül 2008 Salı

NEŞTER İLE HEP DESTEK TAM DESTEK


Neşter taraftar grubu, grubun kurulması ile ilgili açıklamalarda bulundular. Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyit Spor’un 3. lige terfi maçlarında İstanbul’da oynanan ilk etabında taraftar olarak takıma destek olamamıştık. Bolu’ da oynanacak 3. lige çıkış maçında neler yapılabileceğini taraftar ile görüştük. Sami Borslan, Semih Sevinç, Rıdvan Altay, Tahir Akçan ve Macit Yıldırım ile taraftar grubunu kurduk. Bu aşamada gruba isim lazımdı.Taraftar ismi olarak 4 isim üzerinde duruldu. Bunlardan Doktorlarında kullandığı Neşter’ in öncelikle dikkat çekici olması ve insanların tedavilerinde kullanılırken çok iyi işlerin yapması taraftar isminin seçiminde etkili oldu.
Misyonumuz takımımızı sonuna kadar yensek de yenilsek de destekleyip, tribün görselliği yakalayarak insanlara 90 dakika içerisinde güzel anlar yaşatmak. Bu 90 dakikada tribün liderlerine önemli fedakarlıklar düşüyor. Küfüre her insan gibi karşıyız. Ancak tribünlerde küfürler engelenemiyor. Bizler ve grubumuzdaki arkadaşlar, tüm tribünler galaksiden ışınlanmadılar. Hepsi bu toplumun ekonomik ve sosyal parçaları. Buralarda yetişiyor, bu sıkıntılarla yoğruluyor ve tribünler bir deşarj alanı olarak görülüyor. Bu Tavşanlı’ da değil tüm ülkemizde bu şekilde.
Neşter Liderleri, taraftarın her karşılaşma için ayrı bir hazırlık içinde olduklarını belirterek, “ Bir karşılaşma bittiğinde ne olursa olsun ertesi günü bir araya gelerek diğer maçın tezahuratlarını ve ne yapılması gerektiği hazırlığı içine giriyoruz. Bu arada tezahuratlara çalışırken yeni besteler de oluşmaya başlıyor. Grup olarak yeniyiz ve yapabildiklerimizin şu anda yüzde 30’ unu yapıyoruz. Takımımız başarılı olduğu sürece şevkimizde artıyor. Ancak her zaman için rotamız “Hep destek, tam destek”. Bir maçta galip de gelsek mağlup da olsak tezahuratlarımız hiç bitmemektedir. Çünkü önemli olan mağlubiyette takımlarımıza moral vermektir. Bu arada Neşter olarak kesinlikle taşkınlıktan yana değiliz.” denildi.

ALABARDA ORMANINA 1 AYDA 2. KEZ YILDIRIM DÜŞTÜ


Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Çamalan Köyü yakınlarında da yıldırım düşmesi sonucunda yangın çıktı. Bir ay önce de aynı bölgede yıldırım düşmesiyle yangının çıktığı bildirilen olayda Orman İşletme Müdürlüğü ve Tavşanlı Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayda yaklaşık 150 metrekarelik bir ormanlık alanın yandığı kaydedildi...

ŞUAYİP BAYBURE KAZAKİSTANDAN DÖNDÜ


Tavşanlı basının tanınan siması Şuayip Baybure Kazakistan'dan döndü. Kazakistan' da 1 yıldan bu yana üst düzey yöneticilik yapan Şuayip Baybure Tavşanlı' ya döndü.

14 Eylül 2008 Pazar

TAVŞANLI BELEDİYESİ TKİ LİNYİT İNEGÖLDEN LİDER DÖNDÜ







Hakemler: Erdoğan Özkaya **, Erkan Akbulut **, Halil Kurt ** (İSTANBUL)
İnegölspor:
1- Sertan *
2- Emirhan **
3- Emrah ** (Ulaş 64.dk**)
4- Polat **
5- Bilal ***
6- Hüseyin ** (Oktay 46.dk**)
7- Samet **
8- Onur ** (Mustafa 75.dk*)
9- Raif ***
10- İsmail ***
11- Sinan **

Linyit Spor
1- İbrahim ***
2- Hasan ***
3- Serdar **
4- Rıza ***
5- Kerem **
6- Ersin ** (Yüksel 42.dk**)
7- Mehmet ***
8- Emrah **
9- A. Hamdi ***
10- Uğur ** (Orhan 72.dk**)
11- Hüseyin ** (İbrahim 56. dk.)

Gol: 19. dk A.Hamdi Gülbahar (Defans oyuncularını bir bir geçtikten sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı ve kaleci Sertan’ın solundan topu filelere yolladı)

Sarı Kartlar: 43 dk. Bilal, 65 dk. Onur (İnegölspor)
20. Dk. A. Hamdi, 38 Dk. Hüseyin, 65. dk. İbrahim, 85. dk Orhan, 88. dk Emrah (Linyit Spor)

Maç İnegöl Şehir stadyumunda gerçekleştirildi. İnegöl spor ilk puanını almak için sahaya çıkmıştı. Maça İnegöl taraftarından oldukça katılan vardı. Tavşanlı Linyit Spor Neşter taraftarı yaklaşık 150 kişilik grubu ile maçın başlamasından 10 dakika sonra sahaya girdi.
İlk yarı üstün oynayan Linyit Spor aradığı golü Ahmet Hamdi ile 19. dakikada buldu. İlk yarı Linyit Sporun üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarı İnegöl Spor oyuncu değşikliği ile başladı. İlk yarıya göre üstün oynayan İnegöl aradığı golü bulamadı ve Tavşanlı Belediyesi TKİ Liniyit’ in 1-0 galibiyeti ve 2. haftada 3. lig 3. grupta lider olmasını sağladı.

13 Eylül 2008 Cumartesi

ELEKTRİK ZAMMININ YÜZDE 15 OLARAK YANSIMASI BEKLENİYOR


Kamu santralleri olmasaydı elektrik zammı abonelere yüzde 34 yansıyacaktı Elektriğin toptan satışına 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere yapılan yüzde 34'lük zam, abonelere yüzde 15 civarında yansıması bekleniyor. Halk yüzde 34 oranında faturalarına yansımamasından, kamu santrallerinin ürettiği ucuz maliyetli elektrik sayesinde kurtuluyor. Yılbaşından bu yana elektriğe üçüncü kez yapılan fiyat ayarlamasıyla 8 aylık artış yüzde 50'yi geçmiş olacak. Son elektrik zammı ilginç bir ayrıntıyı da ortaya çıkardı; Türkiye Elektrik Ticaret AŞ (TETAŞ), maliyet artışları gerekçesiyle yüzde 34 zam isteğiyle Enerji Üst Kurulu'na başvurdu. Kurul, bu talebe olumlu cevap verdi. Ancak yüksek zam, abonelere aynı oranda yansımayacak. Nedeni ise Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), abonelere sattığı elektriğin bir bölümünü; pahalı elektrik üreten özel sektör şirketlerinden alıp satan TETAŞ'tan, bir bölümünü ise daha ucuz üretim yapan ve yine kamu şirketi olan Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ)'den alıyor. Kamunun ucuz elektriği sayesinde TEDAŞ, abonelere uyguladığı zam oranını düşük tutuyor.TETAŞ, sattığı elektriğin bir bölümünü yap-işlet, yap-işlet-devret yöntemleriyle kurulan özel sektör santrallerinden alıyor ve elektrik dağıtım şirketine satıyor. Dağıtım şirketi bu pahalı elektriğin yanında daha ucuz üretim yapan EÜAŞ'tan da elektrik alıyor. İki girdinin ortalaması hesaplanarak faturalara yansıyacak rakam belirleniyor.Petrol ve gaz fiyatları düşüyorOtomatik fiyatlandırma sistemi 1 Temmuz'da yürürlüğe girdi. Buna göre elektrik birim fiyatları döviz, faiz, petrol, doğalgaz vb. girdi maliyetlerindeki hareketlere göre yılda üç kez belirlenecek. Son dönemde petrol fiyatları sürekli arttığı için elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapıldı. Sistem gereği 1 Ekim'de elektrik fiyatları yeniden belirlenecek. Ancak, zammın petrol fiyatlarının % 30 civarında düştüğü bir döneme denk gelmesi ilginç bulundu.
Haber: Mustafa Uzun

12 Eylül 2008 Cuma

TAVŞANLI' LI REKTÖR


Kütahya - Tavşanlı nın gurur kaynagı Prof.Dr.Niyazi Eruslu 1950 Tavşanlı dogumlu Eruslu Yalova Üniversitesi rektörlüğüne rektör olarak atandı.
Yeni kurulan 23 yeni üniversite ile birlikte rektör atamasının yapılmasını bekleyen Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Niyazi Eruslu atandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Niyazi Eruslu İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde görev yapıyordu .

HABER: MUSTAFA UZUN

Kırmızı Siyah Davullar Satışa Sunuldu


11 Eylül 2008 Perşembe

BEDESTENLER RESTORE EDİLİYOR


Kütahya tarihinde büyük öneme sahip olan Büyük ve Küçük Bedestenlerin restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.
Kent Merkezinde, 16.y.y da Osmanlı döneminde Gedik Ahmet Paşa tarafından yaptırılan sebze bedesteni olarak kullanılmakta olan Büyük Bedesten ve halk arasında Bit Pazarı olarak bilinen Küçük Bedesten’in restorasyonu için hazırlanan projeler Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 28.08.2007 tarihinde onaylanmış ve restorasyon çalışmaları hızla devam etmektedir.
Dört kapısı bulunan Büyük Bedestenin güney tarafında ortada bulunan iki-üç dükkan beton konstrüksiyonla değiştirilerek 1928 yılından sonra dördüncü ve son kapısı açılmıştır. Ana giriş kapısı üstünde aslan resimleri bulunan bedestenin sonradan açılan kapı üstünde de balık şeklinde denizkızı tasvirleri bulunmaktadır. Çevresinde Kuyumcuların, Ayakkabıcılar, aktarların, toptancı ve perakendeci esnafının bulunduğu Büyük Bedesten yanındaki Küçük Bedesten de bitpazarı olarak kullanılmaktadır. Bedestenlerdeki restorasyon nedeniyle mevcut esnafların ticaretini engellememek üzere o bölgeye yakın iş yerlerine taşınmaları sağlanmıştır. İlimizin tarihi eserleri restore edip fonksiyon kazandırmak amacıyla çok önemli projeler içinde yer alan Büyük ve Küçük Bedestenlerin restorasyonu Kütahya tarihi içinde büyük önem taşımaktadır.
Restorasyon çalışmaları tamamlandığında Büyük Bedesten, Kütahya’nın el sanatlarının sergilendiği ve yöresel yemeklerinin yenildiği tarihi bir mekan; Küçük Bedesten, sarraflar ve kuyumcular çarşısı olarak hizmet verecektir.

10 Eylül 2008 Çarşamba

TAVŞANLI TİCARET ODASINDAN OKULLARA RAMAZAN ERZAĞI


Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odasından Ramazan nedeniyle okullara erzak ve kırtasiye yardımı yapıldı. Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcı Mustafa Göktekin, her yıl imkanlar doğrultusunda Tavşanlı, Emet, Domaniç ve Hisarcık ilçelerindeki okullardaki kişilere ihtiyaçları doğrultusunda erzak, giyim ve kırtasiye yardımı yaptıklarını ifade etti. Toplam 620 adet erzak ve 1200 adet kırtasiye paketinin ilçelerdeki okullara dağıtımının gerçekleştirildiği belirtildi. 40 bin YTL tutarındaki ihtiyaç malzemeleri Ticaret odasında okul yetkililerinden alınan imza karşılığı dağıtıldı.

AKINCILARSPOR’ DAN İDDİALI TRANSFERLER




Akıncılarspor 2008- 2009 sezonu için yapmış olduğu iddialı transferler ile şampiyonluğu hedefliyor.
Akıncılarspor kulüp başkanı Behlül Çakır, gazetemize yapmış olduğu açıklamalarda şunları söyledi: “ Akıncılarspor olarak her sene şampiyonluğa oynama geleneğimizi sürdürerek gene 1. Amatör Kümede iddialı olacak bir takım oluşturmaya çalıştık. Bu doğrultuda kadromuza, Çukurköyspordan Ömer Teke, Köy Hizmetlerinden Şerif Ahmet, Moymulspor’ dan Kemal Alkan, Çardaklı Spordan Kaleci Tuncay ile her konuda anlaşma sağladık ve imzaları attık. Bununla birlikte İbrahim Taş, Serkan Durmuş, Kahaman Kararslan ,İbrahim Vuran, Oktay Kırtan, Mustafa Sağlık, Nafiz Yaşar, Bilal Bayram ve Sefa Özenli ile yeniden anlaşma sağladık. Takımımızın başına antrenör olarak getirdiğimiz Murat Göçmen’ in istekleri doğrultusunda transfer sezonu bitmeden bir ya da iki oyuncu daha bünyemize katarak, taraftarımıza heyecan verecek bir sezona başlamak istiyoruz.
2008 – 2009 futbol sezonunun kazasız belasız ve dostane şekilde geçmesini diler taraftarımızı fair play çerçevesinde bizi desteklemeye davet ediyoruz.” Dedi.

TAVŞANLI TÜRKÜSÜ


Tavşanlı’da yayın yapmakta olan Alternatif Radyo'da; Nihat'la Temcit Pilavı'nı sunan Nihat Mermer; canlı yayında işlediği konunun birinden yola çıkarak, Tavşanlı için türkü bestelenmesini istedi. Kurtuluş günü etkinlikleriyle birlikte, tanıtım konusunu işleyen program yapımcısı; ''Niçin bizim de bir türkümüz olmasın ?'' sorusuyla birlikte mahalli sanatçılarımıza seslendi. Bu sese kulak veren Zafer Aydın, programa katılarak yazdığı güfteyi canlı yayında okudu ve bir hayli beğeni aldı. Tavşanlı'yı anlatan bir güfte yazmaya çalıştığını belirten Zafer Aydın; Ahmet Günay ve Tuncil Kasetçilik'in de desteğini alarak, gereken alt yapı çalışmalarını yaptıklarını belirtti. Bu tür bir olaya vesile olduğu için büyük mutluluk duyduğunu belirten Nihat Mermer: ''İnsanlar yeri geldiğinde kendi dükkanları için şarkı yazıp, klip bile çekebiliyorlarken biz neden Tavşanlı için bir türkü yapmıyoruz diye düşündüm. Tanıtım konusunda daha fazla şey yapmak lazım. Bu türkü de bu konuda bir basamak olur diye umuyorum.'' dedi. Tanıtım konusunda aynı fikri paylaşan Zafer Aydın ise: ''Daha önce Linyit Kömürü'nü anlatan bir türkü yapmıştım ancak bu türkü Tavşanlı'nın hemen her öğesini anlatan bir çalışma oldu. Alt yapısında ise yine Tavşanlı yöresinin ezgilerini taşıyan tınılar kullanmayı hedefliyoruz. Havasını soluyup, suyunu içtiğim yere bir nebze katkım olursa ne mutlu bana. Umarım güzel bir çalışma olur ve halkımız bu türküyü beğenerek dinler.'' dedi.
Zafer Aydın’ ın daha önce de kasetleri Tuncil Kasetçilik’ te hazırlanmış ve Türkiye geneli satışı gerçekleşmişti.
Nihat Mermer, Zafer Aydın, Ahmet Günay ve Erol Tuncil’ i Tavşanlı’ mıza ait böyle bir eseri kazandırmalarından dolayı kutluyoruz.

TAVŞANLI KAYMAKAMLIĞI CUMHURİYET KUPASINA HAZIRLANIYOR


TAVŞANLI KAYMAKAMLIĞI CUMHURİYET KUPASINA HAZIRLANIYOR
Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, önümüzdeki ay içinde yapılacak Futbol turnuvası için hazırlıklara başladı. Kaymakam İlhan, “ Hazırlanacak Cumhuriyet Kupası Halı Saha futbol turnuvasının 19 Eylül 2008 tarihine kadar müracaatlar ilçe spor müdürlüğüne yapılacaktır. Amacımız sporu geniş kitlelere sevdirmek ve kişilerin birbirleriyle kaynaşmasını sağlamaktır. Elde edilecek gelir ile de Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyit Spora katkı sağlanacaktır.” Dedi. İlhan, 19 Ekim’ de sona ermesini düşündükleri turnuvaya 60’ a yakın takımın katılımını beklediklerini ifade etti.

7 Eylül 2008 Pazar

Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyitspor : 2 Keçiörengücüspor : 1







Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyitspor : 2 Keçiörengücüspor : 1
Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyitspor kendi saha ve seyirci avantajıyla ağırladığı Keçiörengücü’nü gerçekleştirdiği ilk karşılaşmada 2-1 mağlup ederek yeni sezona iyi bir şekilde girdi.
Maçın başından sonuna kadar üstün oynayan Linyitspor ilk yarı bulamadığı golü ikinci yarı oyuna giren Ersin Aslıyüksek ile ilk golü buldu. İkinci gol Hasanın gerilerden getirdiği topu korner noktasından kale önündeki Ahmet Hamdiye(dk.87) vermesi ile gerçekleşti. Golden 1 dakika sonra Keçiörengücü’ nden Emre’nin (dk 88)karambole golü ile skor belirlendi.



Hakemler : Muhammet Kaymaz xxx, Murat Temel xxx,Kemal Mavi xxx
Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyitspor : İbrahim xx, Hasan xxxx, Serdar xx ( Dk. 80 Yüksel x ), Kerem xx, Rıza xx, İbrahim x ( Dk.33 Serkan xx ), Mehmet Besler xxx, Emrah xx, Ahmet Hamdi xxxx, Uğur Avadan xxx, Hüseyin Kar xxxx (Dk. 59 Ersin xx )



Keçiörengücüspor : Taner x, Hüseyin xxx, Gökhan xx, Önder x, Metin x, Selçuk x ( Dk. 45 Ümit xx ) Oral x ( Dk. 45 Ümit xx ), Şuri x ( Dk. 70 Emre xx ), Mehmet xxx, Emrah xx, Yasin xx
Goller : Dk.67 Ersin, Dk. 87 Ahmet Hamdi ( Tavşanlı Linyitspor ), Dk. 88 Emre ( Keçiörengücüspor )
Sarı Kartlar : Dk. 70 Mehmet Besler, Dk.90 Rıza ( Tavşanlı Linyitspor ), Dk.18 Gökhan, Dk.82 Emrah ( Keçiörengücüspor )

5 Eylül 2008 Cuma







Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyit Spor Şehir Stadyumunda 2008- 2009 futbol sezonunu açtı. 2008- 2009 yılında 3. lig 3. grupta mücadele edecek olan Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyit Spor açılış törenine Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mahmut Yürüksoy, Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, Kulüp başkanı H.Hüseyin Karaay ve Neşter taraftar grubu katıldı.
Kulüp başkanı Hasan Hüseyin Karaay, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ 3. Lige geçtiğimiz yıl büyük renk getirdik. Bizim için hedef geçtiğimiz yıl ligde kalmaktı. Bunu başardık. Kütahya, Burdur, Muğla gibi illerin küme düştüğü ligde ilçe takımı olarak tutunmamız büyük başarıdır. Bu yıl sahanın da yeniden zemininin milletvekilimiz ve Belediye Başkanımızın destekleri ile yapılması neticesi iç sahada puan kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum. 2008-2009 Futbol sezonunun hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.
Teknik Direktör Cengiz Seçsev, bu yıl iyi bir başlangıç yaparak sezonu üst sıralarda tamamlamayı, geçtiğimiz yıl sahanın zemininin kötü olması nedeniyle 26 puan kaybeden Linyit sporun bu yıl Milletvekili ve Belediye Başkanının sahaya yaptıkları yatırım ile düzeldiğini, saha zemininde problem kalmadığını belirtti. Ayrıca takıma alınan yeni oyuncular ile takviye yapıldığını, takım iskeletinin bozulmadığını, bu yıl daha başarılı bir sezon geçirileceğini umut ettiklerini belirtti.
Açılışta kurban kesimi ve yeni sezon için dualar gerçekleştirildi. Oyuncular tek tek isimleri ile tanıtıldı. Geçtiğimiz sezon her maç 90 dakika susmadan tezahüratlarda bulunan Neşter taraftar grubu da oyuncuları isimleri ile yanlarına çağırarak tezahüratlarda bulundular.
Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyit Spor Kütahya ilinin tek profesyonel lig temsilcisi olarak başarılı bir sezon geçirmesi umut ediliyor.

LİNYİT SPOR 2008- 2009 SEZON AÇILIŞINI YAPTI
Cengiz Seçsev (Teknik Direktör)
M. Fatih Ayhan (Antrenör)
Günay Eren (Kaleci Antrenörü)
Fatih Mumcu (T.K.İ Linyit Spor)
Rıza Efendioğlu (T.K.İ Linyit Spor)
Hasan Yaşar(T.K.İ Linyit Spor)
Yüksel Tayfur (T.K.İ Linyit Spor)
Orhan Onuk (T.K.İ Linyit Spor)
Mehmet Besler (T.K.İ Linyit Spor)
Hüseyin Güleç (T.K.İ Linyit Spor)
Okan Ülker (T.K.İ Linyit Spor)
Mustafa Pişkin (Moymul Spor)
İbrahim Genç (Of Spor)
Tarık Karaderili (Ofspor)
Uğur Avadan (Ankara Demirspor)
Serdar Ergelen (Keçiörengücüspor)
Emrah Dağ (Kütahyaspor)
Murat Şaylığ (Kütahyaspor)
Murat Mavisu (Pendikspor)
Ersin Aslıyüksek (Pendikspor)
Güray Kula (Konyaspor)
Yücel Pamuk (Bozüyükspor)
İbrahim Demir (Etimesgut Şeker)
Uğur Yayabaşı (Etimesgut Şeker)
İbrahim Gürpınar (Etimesgut Şeker)
Murat Temizkan (Adana Spor)
Hüseyin Kar (Bucaspor)
Kerem Durak (Orhangazi)
Serkan Vardar (Orhangazispor)

DÜŞMANDAN KURTULUŞUN 86. YILI




Tavşanlı’nın Kurtuluşunun 86. Yıl dönümü törenlerle kutlandı.
3 Eylül 1922 yılında Tavşanlı’ nın düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.
Çeşitli etkinliklerle kutlanan kurtuluş gününde Kaymakam Mehmet Suat İlhan, Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mahmut Yürüksoy, Emniyet Müdürü İlker Olut, idari amirler, sivil toplum kuruluşları ve halkın geniş katılımı gerçekleşen törende Avcılar ve atıcılar kulübü tarafından temsili kurtuluş gösterisi yapıldı. Selanın verilmesi ile temsili düşma bayrağı indirilerek Türk bayrağı göndere çekildi.
Belediye başkanı Ali İhsan Çakır, yapmış olduğu konuşmada
“3 Eylül Tavşanlı’nın düşman işgalinden Kurtuluş günü; ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi, bir ulus olma sevincini ve hep birlikte tek hedefte birleşerek, ulusal onurumuzu koruma erdemini yaşadığımız tarihi günlerimizden biridir.Günümüzden tam 86 yıl önce misak-i milli sınırları içerisinde ve Tavşanlı’da kahraman ecdadımız ölüm-kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmandan temizlediler. İşgalci güçler, 86 yıl önce bugün Tüm Anadolu’da olduğu gibi Tavşanlı’da da yüreği vatan sevgisi ile dolu Türk Askeri ve Halkı’nın direnci karşısında işgal ettikleri topraklardan çekilmek zorunda kalmışlardır.Daha sonra Tavşanlı merkezden 1. Ordu'ya katılan 76 askerimiz İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmişlerdir. Şehitlerimizin kutsal kanları ile sulanan topraklarda var olmanın haklı gururunu Tavşanlı’nın kurtuluşunun 86. yıl dönümünde yeniden yaşıyoruz.
Dün olduğu gibi bugün de bütün bir ulus olarak, aynı birliktelik, dayanışma, sevinç ve gururla dolu olarak bu tarihi günün anısına bir araya geldik. Tarihimizin en şerefli sayfalarından birini yazan milletimizden aldığımız ilham ve güçle bu bayrağı, yeni nesil olarak şimdi de biz taşıyoruz.” Dedi.
Törenler Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları, Arslanbey mehter takımı ve Taekwondo ekiplerinin gösterisi ile devam etti. Kurutuluş programı geçit töreni ile sona erdi.

4 Eylül 2008 Perşembe

ŞİDDETLİ RÜZGAR MİNAREYİ YIKTI


ŞİDDETLİ RÜZGAR MİNAREYİ YIKTI
Tavşanlı Dağçeşme mahallesindeki Yavuz Selim Camii minaresi şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle yıkıldı. İkindi namazının sünnetinin kılındığı anda şiddetli bir gürültü duyan cemaat dışarı çıktıklarında minarenin alem denilen kısmının kubbeye düştüğünü gördüler. Dağçeşme camii Yavuz Selim Mahallesi Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı H. Hüseyin Baştürk caminin 8 yıl önce yapıldığını, minaresinin ise iki yıl önce yaptırdıklarını ifade ederek, “ Dua ediyoruz ki camii çıkışında bu olay gerçekleşmedi, büyük tehlike atlattık” dedi. Dağçeşme muhtarı Tarık Sarıöz ise, yıkılan minarenin hemen ardından Belediye başkanı, Kaymakam ve Emniyetin olay yerine geldiğini, kendilerine yazdıkları dilekçe ile minarenin tekrar yapılacağını ifade etti.

KAYMAKAM İLHAN’DAN GAZETEMİZE ZİYARET


KAYMAKAM İLHAN’DAN GAZETEMİZE ZİYARET
Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, gazetemize ziyarette bulundu. Yeni açmış olduğumuz Tavşanlı Ekspres gazetesine ziyarette bulunan İlhan ve Tavşanlı Tapu Müdürü Hasan Basri Döner, yerel basının önemli yeri olduğunu vurgulayarak çalışmalarımızda başarı ve hayırlı olmasını temenni ettiler. Ayrıca Tavşanlı’ da haber ve bilgi akışında, habercilik alanında göstermiş olduğumuz gayretten dolayı, İlçe Kaymakamı Mehmet Suat İlhan gazetemize teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

TAVŞANLININ ROBİNSON KRUZOSU


Tavşanlı ilçesine bağlı Şahmelek Köyü’nde oturan evli 2 çocuk babası Ramazan Tanrıkulu, 26 yıl boyunca yeraltında çalışarak kömür çıkardığını anlattı. Geçen yıl emekliye ayrıldığını belirten Tanrıkulu, “26 yıl boyunca çalışma saatlerinde güneş ışığını göremedim. Doğaya hasret kaldım” dedi. Emekli olduktan sonra önceleri köydeki evinin bahçesiyle uğraştığını kaydeden Ramazan Tanrıkulu, daha sonra bahçesindeki 60 yıllık bir meşe ağacının üzerine tomruklarla ve tahtarla tek odalı ev yaptığını söyledi. Evin çatısına da eski bir kamyon kasası brandasını koyduğunu belirten Tanrıkulu şöyle konuştu:“İnternetten ilginç evlere bakıyordum. Bir sitede ağacın üzerine yapılmış bir ev görünce aynısını bahçemde yapmaya karar verdim. Eve merdivenle çıkıyorum. Odaya aydınlatma sistemi de kurdum. Akşamları gelen arkadaşlarla burada oturup sohbet ediyoruz. Bezen eşim ve çocuklarım köydeki evimizde ben de bu odada yatıp- kalkıyorum. Burada emekliliğin tadını çıkartıyorum.”Ramazan Tanrıkulu, uzun yıllar yeraltında çalıştığı için, emekliliğinin İlk bir ayında temiz havaya alışamadığını belirterek, “Sanki oksijen beni çarptı” diye konuştu.

NEYZENLERİN KONYA BULUŞMASI


NEYZENLERİN KONYA BULUŞMASI

Tavşanlı’ dan da katımın gerçekleştiği Neyzenler buluşması Konya’ da gerçekleşti. Mevlana kültür merkezinde başlayan neyzenlerin Konya buluşması renkli görüntülerle hatıralara kazındı. İnternette www.neyforum.biz adresinde yayınlanan ney dergisi Konya temsilcisi Fatma Nur Duran’ ın organize ettiği Konya buluşmasına davetli olarak Tavşanlı’ dan neyzen İbrahim Harmancıklıoğlu ve geçtiğimiz yıl Tavşanlı Halk Eğitim Merkezinde çalışmalara devam ettiği 11 öğrencisi katıldı.
İstanbul dan Tavşanlı’ dan ve Konya dan toplam 80 neyzenin katıldığı buluşma gününde güne Aleaddin Tepesinde kahvaltıyla başlandı. Neyzenlerin tanışıp bir araya geldikleri bu güzel mekanda 80 kişilik ney sevdalıları hep birlikte birbirinden güzel eserler üfledi. Mevlana müzesi , Aleaddin camii , Şems Tibrizi gibi güzel mekanların ziyareti ardından Mevlana kültür merkezinde sohbet imkanı bulan neyzenler unutamayacakları bir gün geçirdiklerini ifade ettiler. Ali Özkan Demir, Ali Erol ve İbrahim Harmancıklıoğlu’ nun sahne almasıyla birlikte mini ney konserinin ardından akşam saatlerinde Acemaşiran makamında Mevlevi ayini ve Sema gösterisi izle izlenildi. Ney ve Mevlana kültürünün Tavşanlıda’ da benimsenmesinin Konya da büyük hayret ve mutlulukla karşılandığını ifade eden neyzen İbrahim Harmancıklıoğlu’ na Ney dergisi Kütahya temsilciliği verildi. Bundan sonra da çalışmalarını daha geniş çerçevede sürdüreceklerini ifade ederek Tavşanlı’ dan bütün neye gönül vermiş insanları bir çatı altında toplamayı hedefleyen Harmancıklıoğlu geziye katılan bütün öğrencilerine teşekkür etti.

TUNÇBİLEK TERMİK SANTRALİNDE PATLAMA


TUNÇBİLEK TERMİK SANTRALİNDE PATLAMA
Türkiye’ nin önemli termik santrallerinden Tunçbilek’te patlama meydana geldi. Saat 13.30’ da trafoda meydana gelen yangında ölen ve yaralanan olmadı. Büyük bir patlamanın duyulması ile olay yerine gelen Tunçbilek, Tavşanlı ve Kütahya itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden iki saat içerisinde söndürüldü. Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Karaduman ve Tunçbilek Belediye Başkanı olayı yerinde incelediler. Patlamanın sebebinin teknik heyetin incelemesi ile ortaya çıkacağı belirtildi. Söndürme çalışmalarında 4 işçi dumandan etkilenerek olay yerinde ambulans ekiplerince müdahale edildi.

TELEKOMÜNİKASYON EMEKLİLERİNE KOKTEYLİ VEDA


TELEKOMÜNİKASYON EMEKLİLERİNE KOKTEYLİ VEDA
Kütahya ili Türk Telekomünikasyon anonim şirketine bağlı çalışanlarının 2008 yılı yeniden yapılanma ve norm kadro çalışmalarının hayata geçirilmesi ile emekliliği hak etmiş kişilerin emekliliğe geçişi İl Müdürlüğünde düzenlenen kokteyl ile veda günü düzenlendi. Telekomünikasyona bağlı il geneli 19 çalışanın emekli olması ile TEMA tarafından emekliler adına Konya Karapınar Hatıra ormanına fidan dikilmesinden dolayı birer teşekkür belgesi takdim edildi. Ayrıca Türk Telekomünikasyon tarafından emeklilerin her birine kristal telefon hediye edildi. Tavşanlı Telekomünikasyon Müdürü Münir Akın Uğurlu’ da emekliye ayrılanlar arasında yer aldı.
Hazırlanan kokteylde Telekomünikasyon il Müdür vekili Mutlu Özkır yapmış olduğu konuşmada, “2008 yılını aktif çalışma hayatından emekliliğe geçişte hem mutluluğunu hem de hüznünü bir arada yaşadığımız yıl olarak hatırlayacağız. Türk Telekomünikasyon anonim şirketinin bu günlere gelmesinde omuz omuza çalıştığımız arkadaşlarımızı emekli ederken onlardan ayrılmanın hüznünü yaşadık. Ancak sağlık, afiyet ve birlik beraberlik duygusu içerisinde bu tören vesilesi ile tekrar aramızda görmekten de mutluluk duyuyoruz.” dedi.

RAMAZAN SATIŞLARI ESNAFI MUTLU ETTİ


RAMAZAN SATIŞLARI ESNAFI MUTLU ETTİ
Esnafın vitrinlerini süsleyen ve Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunan hurma, , kayısı, üzüm, zeytin, peynir ve baharatlar iftar ve sahur sofraları için satın alınıyor.
Ramazan ayı, uzun süreden beri ekonomik durgunluk yaşayan Tavşanlı esnafını sevindirdi. İlçedeki esnaf sahurluk ve iftarlık malzemesi satışlarının artması nedeniyle işlerin bir hayli iyi olduğunu söyledi. Ramazan'ın bereketiyle alışverişlerde artış yaşanırken, esnaf satışlardan oldukça memnun olmaya başladılar. Esnaflar "Ramazan'ı daha iyi geçirmek isteyen halk, maddi imkânlarını zorluyor. Böyle olunca da çarşı pazarda büyük hareketlilik yaşanıyor". Eğitim ve öğretim sezonunun kapanması ile birlikte memleketlerine tatile giden öğretmen, memur ve işçilerin dönüşü en çok esnafın yüzünü güldürdü.

DAVULCULAR SINAVI GEÇTİ


RAMAZAN DAVULCULARI ELEMELERDE HÜNERLERİNİ GÖSTERDİ
Tavşanlı Belediyesi Zabıta amirliğince organize edilen Ramazan davulcuları, elemeleri geçmek için manilerle birlikte davula tokmak salladılar. 18 Davulcu adayının katıldığı Tavşanlı Belediyesi önündeki seçmelerde kriterleri geçen davulcular Ramazanda davul çalmaya hak kazandılar. Cuma namazı sonrası Cumhuriyet meydanı Belediye önünde toplanan davulcu adayları ritim eşliğinde maniler söylediler.
Tavşanlı’da 17 mahallede görev alacak davulcuların kendi bölgelerinde dolaşacakları ve büyük mahallelere davulcu takviyesi yapılacağı belirtildi.
Zabıta Amiri Muammer Keskin, Ramazan boyunca davul çalacakların belirlendiği ve en iyi şekilde davullarını çalabilmeleri için sınava tabi tuttuklarını ve kazananlara gerekli izin belgelerini verdiklerini ifade etti. Keskin, bu arada yanlış ritim tutan ve yanlış mani söyleyen davulcuları uyardı.