Haftalık Haber Gazetesi / Tuna İşleyen

5 Eylül 2008 Cuma

DÜŞMANDAN KURTULUŞUN 86. YILI




Tavşanlı’nın Kurtuluşunun 86. Yıl dönümü törenlerle kutlandı.
3 Eylül 1922 yılında Tavşanlı’ nın düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.
Çeşitli etkinliklerle kutlanan kurtuluş gününde Kaymakam Mehmet Suat İlhan, Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mahmut Yürüksoy, Emniyet Müdürü İlker Olut, idari amirler, sivil toplum kuruluşları ve halkın geniş katılımı gerçekleşen törende Avcılar ve atıcılar kulübü tarafından temsili kurtuluş gösterisi yapıldı. Selanın verilmesi ile temsili düşma bayrağı indirilerek Türk bayrağı göndere çekildi.
Belediye başkanı Ali İhsan Çakır, yapmış olduğu konuşmada
“3 Eylül Tavşanlı’nın düşman işgalinden Kurtuluş günü; ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi, bir ulus olma sevincini ve hep birlikte tek hedefte birleşerek, ulusal onurumuzu koruma erdemini yaşadığımız tarihi günlerimizden biridir.Günümüzden tam 86 yıl önce misak-i milli sınırları içerisinde ve Tavşanlı’da kahraman ecdadımız ölüm-kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmandan temizlediler. İşgalci güçler, 86 yıl önce bugün Tüm Anadolu’da olduğu gibi Tavşanlı’da da yüreği vatan sevgisi ile dolu Türk Askeri ve Halkı’nın direnci karşısında işgal ettikleri topraklardan çekilmek zorunda kalmışlardır.Daha sonra Tavşanlı merkezden 1. Ordu'ya katılan 76 askerimiz İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmişlerdir. Şehitlerimizin kutsal kanları ile sulanan topraklarda var olmanın haklı gururunu Tavşanlı’nın kurtuluşunun 86. yıl dönümünde yeniden yaşıyoruz.
Dün olduğu gibi bugün de bütün bir ulus olarak, aynı birliktelik, dayanışma, sevinç ve gururla dolu olarak bu tarihi günün anısına bir araya geldik. Tarihimizin en şerefli sayfalarından birini yazan milletimizden aldığımız ilham ve güçle bu bayrağı, yeni nesil olarak şimdi de biz taşıyoruz.” Dedi.
Törenler Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları, Arslanbey mehter takımı ve Taekwondo ekiplerinin gösterisi ile devam etti. Kurutuluş programı geçit töreni ile sona erdi.

Hiç yorum yok: