Haftalık Haber Gazetesi / Tuna İşleyen

29 Aralık 2008 Pazartesi

Beyaz temizlik başladı




İlk bahar yaz derken kış mevsiminin beyaz örtüsüne teslim olan Tavşanlı'da kar temizliği başladı.
Cumartesi günü başlayan ve aralıksız pazar akşamına kadar devam eden kar yağışı şehir merkezini beyaza bürüdü. Şehir merkezinde 30 cm kadar ulaşan kar kalınlığı nedeniyle şehir içi yollar kapanırken ulaşım aksadı.
Tavşanlı Belediyesine bağlı birimler Şehir merkezinde ve ana yollarda kar küreme çalışmalarına devam ederken bir taraftan da yollarda tuzlama yapılıyor.
Şehir içi ve ana yollarda Greyder ve ekskavatörler yardımı ile yollar açılırken buzlanmalara karşı tedbir alındı.
Cumhuriyet meydanında devam eden beyaz temizlik yoğunlaşmış bir şekilde tavşanlı Şehir stadyumunda da yapıldı. Cumhuriyet meydanında başlayan beyaz temizlik çalışmalarında yaklaşık 30 kamyon kar kürendi.
Diğer taraftan Pazar günü oynanması gereken ancak yağış ve kar nedeniyle bu güne alınan Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyit Spor ile Bursa Nilüfer Belediye Spor karşılaşmasına hazırlanan Şehir Stadyumunda da yoğun bir şekilde Kar temizliği yapıldı.
Tavşanlı belediye Başkanı Ali İhsan Çakır ve takım yöneticileri de Beyaz temizliğin yapıldığı Şehir stadyumunda çalışmaları inceledi. Başkan Çakır açıklamasında dün oynanması gereken ama bugüne ertelenen karşılaşmanın sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli çalışmalar yapılıyor. Diğer ekiplerimizde ana yollarda ve şehir merkezinde yol açma ve kar küreme çalışmalarını sürdürürken buzlanmalar içinde önlem olarak yollarda tuzlama yapılmaktadır”dedi.

Hiç yorum yok: