Haftalık Haber Gazetesi / Tuna İşleyen

17 Aralık 2008 Çarşamba

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BAYRAMLAŞMASI



Tavşanlı Sivil toplum örgütleri Kurnan Bayramının 3. günü Özdağ Levent Düğün Salonunda bir araya geldiler.
Bayramlaşmaya Sivil toplum örgütleri, Siyasi partiler, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Türk Maden İş Sendikası Genel Başkanı Ekrem Fedai, Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Durmuş Düzgün, Maden İş Sendikası Batı Anadolu Başkanı Yusuf Yaman, Tavşanlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Güleç ve çeşitli kesimlerden misafirler katıldı.
Bayramlaşmada açılış konuşması ve bayram tebriği ile başlayan Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Mustafa Göktekin’den sonra konuşmasını gerçekleştiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe şunları söyledi: “ Daha önceleri sivil toplum örgütleri, siyasi partiler bayramlarda ayrı ayrı birbirlerine giderek bayramlaşıyordu. Bu da zaman kaybı ve karışıklığa neden oluyordu. Bu şekilde aynı gün ve saatte bir araya gelmemiz daha uygun oldu. Bizlerin derdi memleket aşkı, başka bir şey değil. Her yerimiz maden kaynakları 30 çeşit maden var ve 40’ a yakın kaplıcamız var. Eksiğimiz yok, tek eksiğimiz bir araya gelemiyoruz. Sorunları masaya yatıracağız ve bunları çözeceğiz. Ayrılıkda azap birlikte rahmet var.” Dedi.
Daha sonra partililer adına CHP İlçe başkanı Niyazi Doğansoy ve Millet Partisi başkanı H.İbrahim Elikara bayram kutlaması ve kısa birer konuşma gerçekleştirdiler. Tavşanlı Belediye Başkanlarından ve TEMA temsilcisi Fevzi Coşgun’da bir konuşma yaparak şunları söyledi: “ Korku kültürü var bizde. Aileden başlayarak, okulda, askerde, hayatta ve heryerde korkuttular bizleri, artık bunu aşmalıyız. Cesaretle girişimciliğimizi ön planda tutmalıyız.” Dedi. Maden İş Sendikası Genel Başkanı Ekrem Fedai de “ Doğu illeri dayanışma içerisinde, ama bizde yok. Ankarada Kütahya milletvekillerini topluyoruz ortak çalışma için, TKİ ve benzeri yerlere yöremizden bürokrat atamak istiyoruz, dayanışma içerisinde olmak istiyoruz. “ dedi. MHP Kütahya milletvekili Alim Işık’da bir konuşma yaparak “ Gönül isterdiki 6 milletvekilimiz hep beraber olup bu bayramda basın önüne çıkalım. Gönlüm isterdiki Tavşanlı istediği yerde olsun. Maden araştırma merkezi kurulacaksa Kütahya’ya kurulmalı.” Diyerek salonda bulunanların bayramını kutladı.

Hiç yorum yok: