Haftalık Haber Gazetesi / Tuna İşleyen

17 Aralık 2008 Çarşamba

KADIN ÇİFTÇİLERE BÜYÜKBAŞ HAYVAN


Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde kadın çiftçilere büyükbaş hayvan yardımı
Tavşanlı’ya bağlı Çukurköy Beldesinde kurulan Kadın Çiftçiler Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi’ne üye 50 kadın çiftçiye Göbel köyünde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma ve Yatırım Projesi kapsamında 200 büyükbaş hayvan verildi.
Tarım Bakanlığı’nın ihale ile aldığı 200 Simental cinsi hayvan İl Tarım Müdürü Bekir Gencer tarafından çiftçilerin kura çekimi ile verildi.
Konuya ilişkin bilgi veren il Müdür Bekir Gencer; Tarım Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma ve Yatırım Projesi kapsamında, Çukurköy Kadın Çiftçiler Kooperatifin’deki 50 üyeye kura çekilerek 200 büyükbaş Simental cins hayvanın 100 tanesi şimdi diğerlerini de bayramdan sonra verileceğini söyledi. Gencer, “ bir hayvan 4100 ytl’ye mal olacak ve üye başına 4 adet verilecektir. Kişilerin bunları ilk yıl para ödemeksizin 7 yıl içinde ödeyecek.” Dedi.
Bu hayvanların satılamayacağını ve il müdürlüğü tarafından devamlı denetleneceğini ifade eden Gencer, hayvanlara nasıl bakılması gerektiğini anlattı ve hayvanların iyi bakılması durumunda daha sonra buralarda Mandacılık projesi uygulayacaklarını sözlerine ekledi.
İlçe Tarım Müdürü Ahmet Temel ise, bu Simental cins düvelerin burada tercih edilmesi ile Tavşanlı’ya farklı büyükbaş ırk girdiğini, bu cinslerin sütten çok et verimliliği sağladığını ifade etti. Ayrıca bu hayvanların alımından önce 350 bin YTL besi damlarının tadilatı ve bakımı için, ayrıca 850 bin YTL, 200 büyükbaş hayvan için bedel verildiği söylendi.

Hiç yorum yok: