Haftalık Haber Gazetesi / Tuna İşleyen

4 Kasım 2008 Salı

BELDELERİNİN KAPANMAMASINA SEVİNEN BELDE HALKI GECE BOYUNCA EĞLENDİ


Belediyeler kanunun yapılan değişiklik ile 2000 altına düşen belediyelerin kapatılacak olması ve nüfusu 2000’ e yakın beldelerin belediye başkanlarının çevre köyleri mahalle olarak bağlaması sonucu kapanmaktan kurtuldular. Emet Günlüce Belediyesinin Işıklar köyünü, Balıköy Belediyesinin de Kışla ve Karaşehir köylerini 22 Mart 2008 tarihi öncesi kendilerine bağlamaları sonucu Belde olarak kaldılar.
Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Günlüce Belediyesi halkı kapatılmama kararının açıklanması
Üzerine gece boyunca coştu.
Anayasa Mahkemesi’nin 5747 sayılı Belediyeler Kanununa ilişkin iptal ve yürürlüğün durdurulması istemini karara bağlanması sonucu belde halkı büyük sevinç yaşadı.
Belde başkanı Cemil Korkut, telefon ile gazetemize yapmış olduğu açıklamada “ Belde olarak itiraz davası açtık ve beldemiz kaplıcalar nedeniyle turizm öncelikli beldesi olması ve nüfusunun Işıklar köyünün mahalle olarak bağlanması ile 2058 olması nedeniyle kapatılmamıştır. Beldemizin kapanmaması bizler için çok önemli. Bundan sonra daha çok hizmetler vermeye çalışacağız.” Dedi. Belde halkı gece gerçekleştirilen Hüseyin Kundak’ ın düğününde çifte bayram yaptılar. Alınan haber ile gece boyunca eğlenen belde halkı mutluluklarını hep birlikte paylaştı.

Hiç yorum yok: