Haftalık Haber Gazetesi / Tuna İşleyen

12 Kasım 2008 Çarşamba

Diyabet gününe özel şeker ölçümü yapılacak









Avrupa Mükemmellik Modeli uygulaması kapsamında Tavşanlı Belediye personelinin Şeker ölçümleri yapıldı.
14 Kasım Diyabet günü nedeniyle 12 kasımdan itibaren Tavşanlı Belediyesi ile başlayan şeker ölçümlerinde Tavşanlı Belediyesinde görev yapan işçi ve memurların kan şekeri değerlerine bakıldı. Küçük çapta bir sağlık taraması özelliği taşıyan ölçümlerde kişilerin kan şekeri değerleri ile birlikte tansiyon, boy, kilo gibi fiziki özelliklerinin kontrolleri de yapıldı. Toplum sağlığını hedef alan ve Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet hastanesi tarafından ilk defa yapılan bu tür çalışmaların ileriki dönemlerdede devam edeceği belirtildi.
51 personel üzerinde yapılan kan şekeri ölçümlerinde genelde kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu gözlendi. Ölçüm değerleri yüksek olan kişiler ise en kısa zamanda hastaneye gelmeleri konusunda yönlendirildi.
Baş Hemşire yardımcısı Emel Karaca nezaretinde gerçekleştirilen Şeker taramasında kişilere diyabet hakkında bilgiler içeren broşürler dağıtılarak bilgilendirme yapıldı.
Diyabet ölçümlerinin yarından itibaren köylerde ve sonrasında ise Kaymakamlık ve GLİ gibi kurumlarda da yapılacağı belirtildi.

Hiç yorum yok: