Haftalık Haber Gazetesi / Tuna İşleyen

26 Kasım 2008 Çarşamba

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR







Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde Kayarası’nda Köy konağı ve Gazelyakup köyünde köprü açılışı gerçekleşti.
Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, Tavşanlı Belediye başkanı Ali İhsan Çakır, Ak Parti ilçe başkanı Nejat Tülek, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Akkaya, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Temel, Belde Belediye Başkanları, Muhtarlar ve vatandaşların iştirak ettiği bir dizi açılışlar gerçekleşti.
Kayaarası köyünde 150 bin YTL’ye 15 ay önce başlanan içinde düğün salonu, kütüphanesi, toplantı salonu bulunan köy konağının ve Gazelyakup köyünde Tavşanlı’ya bağlantı sağlanan yol üzerinde köprü açılışı gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, “ Hükümetimiz zamanında KÖYDES projesi kapsamında 4-5 yıl içerisinde köylerde birçok hizmetler gerçekleştirildi. Bu projelerde bozuk olan yollar yapıldı, su ihtiyacı olan köylere su getirildi, parke döşemeleri, kanalizasyon yapımı gerçekleşti.”dedi. Ordu, birçok sel baskınlarına maruz kalan Kayaarası köyüne 50 bin YTL’ lik su bendinin yapıldığını, simdi ise 150 bin YTL’ ye Köy konağının yapıldığını ifade etti.
Ordu, Gazelyakup köyünde köprü açılışından önce yaptığı konuşmada, Hükümet zamanında yapılan faaliyetlerden bahsettikten sonra 343 bin YTL’ ye Gazelyakup köyüne köprü, içme suyu, su deposu yapıldığını söyledi.

Hiç yorum yok: