Haftalık Haber Gazetesi / Tuna İşleyen

23 Kasım 2008 Pazar

EBRU SERGİSİ BEĞENİYLE İNCELENDİ



Geçtiğimiz yıl geleneksel Türk ebru sanatını konu alan ve 4 ay devam eden ebru kursu düzenlenmişti.
Yaklaşık 10 öğrencinin dört ay süren ve temel eğitimleri sonrasında hazırlanan eserler Hüsnü ordu kültür sarayında açılışı yapılan sergide davetlilerin beğenisine sunuldu.
Tavşanlı belediye başkanı Ali İhsan Çakır'ın açılışını yaptığı sergiye, İlçe Emniyet Müdürü İlker Olut, Çukurköy eski Belediye Başkanı Nazmi Sarı Ak parti ilçe başkanı Nejat Tülek Milli eğitim müdürü Sezai Kadıoğlu ve şube müdürü Sebahattin Dülger ile kurum ve kuruluşların temsilcileri ile oda başkanları ve davetliler katıldı.
Belediye Başkanı Ali İhsan Çakı açılışta yaptığı konuşmada Türk ebru sanatına belediye olarak önem verdiklerini belirtti. Başkan Çakır” her geçen gün geçmişe ait değerlerimizi yitiriyor ve zamanla kaybolup gidiyor. Bizler bunun bilincindeyiz. Asırlardır Türk Ebru sanatı olarak geçmişten günümüze kadar gelen bu sanata belediye olarak sahip çıkıyoruz. Aynı zamanda bu tür kurslarla insanlarımız el becerilerini geliştirdiği gibi zamanla ekonomik dönüşümlerde olabiliyor. Ben kurs hocamıza ve siz değerli davetlilere teşekkür ederken kursiyerlerimize de başarılar diliyorum” dedi. Başkan Çakır ayrıca 16 Kasım Pazar gününden itibaren 3. Ebru kursunun da başlayacağını belirtti.
Vural Kösemin eğittiği ve 10 kişinin eserlerini sergilediği programda kursiyerlere kurs bitirme belgeleri Belediye başkanı Ali İhsan Çakır tarafından takdim edildi. Sertifika dağıtımının ardından ebru eserlerini inceleyen davetliler, eserleri hazırlayan kursiyerleri tebrik etti. Ebru Sergisine öğrencilerden de oldukça yoğun ilgi oldu.
Ebru sergisi 21 Kasım 2008 tarihine kadar açık kalacak. Tavşanlı belediyesi Hüsnü Ordu Kültür sarayında düzenlenen sergi hafta içi 13.00 ile 15.00 saatleri arasında hafta sonları ise tam gün gezilebilecek.

Hiç yorum yok: