Haftalık Haber Gazetesi / Tuna İşleyen

4 Kasım 2008 Salı

ÜNİVERSİTEMİZE GÖLGE ETMESİNLER


Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr.Güner ÖNCE ile ilgili yerel bir gazete çıkan haberleri üzüntüyle okumaktayız. DPÜ Rektörü Sayın Önce’nin Kütahya’ya verdiği hizmetler asla göz ardı edilemeyeceği gerçeğinden yola çıkarak; Değerli Rektörümüz Güner ÖNCE’nin her zaman üniversitemizin ve yüksek okullarımızın kalkınması, en iyi yerlere gelmesi için gecesini gündüzüne katarak Kütahya ve ilçelerine yaptığı hizmetleri, tüm Kütahya’lı ve ilçeleri yakından bilmektedir. Bu hizmetler bazılarının hayal dahi edemeyeceği hizmetlerdir. Sayın Önce, azimli ve kararlı çalışmalarıyla tüm projelerini birer birer gerçekleştirmektedir.
Bu çalışmalara örnek vermek gerekirse;
Tıp Fakültesi, Sıcak suyun bulunması sonucu Fizik tedavi hastanesi için çalışmaların başlaması, Diş Hekimliği Fakültesinin çalışmalarının başlaması, Olimpik yüzme havuzunun yapılması, Kampüs içine yurt, Başaran Yıldız Eğitim Kurumları, Kampüsün içine yapılan modern kütüphane, yapılan ek fakülte binalarıyla mevcut binaların kapasitesinin iki katına çıkarılması, yapılan çalışmalar sonucunda öğrenci sayısının 32 binlere ulaşmasıdır.
2003 yılında başlatılan yaz okulu uygulaması ise ilimiz ve ilçelerimize büyük hareket getirmiştir. Sayın Rektörümüzün uygulamaya koyduğu yaz okulu ile yaz aylarında esnaflarımızın işlerinin durduğu veya tenhalaştığı dönemler, tabiri caizse sinek avladığı dönemler ortadan kaldırılmıştır. Biz Tavşanlı esnafı olarak asker ve üniversite öğrencisinden il merkezi esnafları kadar kazanç elde edemesek de, Yüksek okulumuzun gerek normal dönemde gerekse yaz döneminde katkılarının farkındayız. Kütahya’nın bacasız fabrikası diye nitelendirdiğimiz üniversitemiz ve askerimiz esnaflarımızın VELİ NİMETİ’dir.
DPÜ Rektörü Sayın Prof.Dr. Güner ÖNCE’ye yapılan haksızlıklara tribünlerden seyirci kalamayız. Sayın Rektörümüz makam arabası almış ve çok da iyi etmiş. Kendisine ve üniversitemize hayırlı olsun. Bizim bağlı bulunduğumuz Esnaf Odaları Birliği Başkanımın 2 tane makam arabası var. Başkanımız küçük esnafı temsil ederken iki makam arabasına sahipse, koskoca Dumlupınar Üniversitesi Rektörü 13 yıllık otomobilini değiştirip yerine AUDİ marka bir otomobil alması gayet normal olduğu düşüncesindeyiz. Ayrıca Sayın Önce bu makam aracını ne kendi üzerine ne de çocuklarının üzerine yapmıştır. Bu yorumlar bulanık suda balık avlamaya benziyor. Bir zamanların A Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, İrlanda maçı öncesi sözü hatırlamamız gerekirse:”Biz İrlanda’yı yeneriz ama maalesef içimizdeki İrlandalılar ile uğraşmak Milli takıma zarar veriyor.” Bu söze bugünkü şartlarda aynen katılıyoruz.
Kütahya basınını yakından takip ediyoruz ve basının duyarlı çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Kütahya basını genel olarak değerli rektörümüzün kıymetini biliyor ve takdir ediyor. Zaten güneş balçıkla sıvanmaz. Kervan nasıl olsa yürüyecektir. Sonuçta siz yaptığınız hizmetleri görev süreniz dolunca sırtınıza sarıp götürmeyeceksiniz.
Sayın Rektörüm, siz rektörlük seçimlerinde en çok oyu alan aday oldunuz ve seçildiniz. Bu sonuç gösteriyor ki üniversite içindeki öğretim görevlilerin çoğu sizi seçti. Demokratik bir şekilde seçildiniz ve Cumhurbaşkanımız da onayladı. Cılız seslere kulak asmadan, moralinizi bozmadan, Sayın Başbakanımızın da dediği gibi:”Durmak yok, Yola devam.”diyerek Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ni Türkiye’nin ilk 10 üniversitesinden biri yapacağınıza inanıyoruz ve güveniyoruz.
Sayın Rektörümüze yapılan haksız saldırılara bir esnaf odası Başkanı olarak sessiz kalamazdık. İşte bu noktada Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin çok iyi noktalara taşıyan Sayın Rektörümüze sahip çıkılmalıdır. Biz gecesini gündüzüne katarak esnaflarımıza çok şeyler veren ve her yıl öğrenci sayısını arttıran Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Güner ÖNCE’nin hep yanında olacağız. Sayın ÖNCE göreve devam ettiği süre içinde de yine sonuna kadar kendisine destek olmaya ve yanında bulunmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
ALİ İHSAN ÖZDEN
Tavşanlı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Hiç yorum yok: