Haftalık Haber Gazetesi / Tuna İşleyen

26 Kasım 2008 Çarşamba

KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE CIKTI


Yaklaşan kurban bayramı nedeniyle kurbanlıklar hayvan pazarında görücüye çıktı.
İlçe hayvan pazarında kurbanlık olarak satışa sunulan küçük ve büyükbaş hayvanların fiyatı geçen sene ile aynı seviyelerde seyrediyor.
İşlerinin henüz açılmadığını söyleyen kurbanlık satıcıları, “Fiyatlar bu sene düşük. Geçen sene ile mukayese ettiğimiz zaman neredeyse aynı” diye konuştu. Satıcılar, vatandaşların pazara genelde fiyat araştırması için geldiklerini belirtirken, satışların önümüzdeki günlerde canlanmasını beklediklerini dile getirdi. Kurbanlık satışı için umudunu bayram öncesi günlere bağlayan satıcılar, genelde büyükbaş hayvanlara talep olduğunu belirtti.
Daha ekonomik olması nedeniyle birkaç kişinin bir araya gelerek kurbanlık olarak büyükbaş hayvanları tercih ettiğini belirten satıcılar, “Büyükbaş hayvanlar malına göre 1000 YTL'den başlıyor, 2.500 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor. Pazarda küçükbaş hayvanlar ise 200 ile 350 YTL arasında fiyatlar değişiyor. Vatandaşlarımız ekonomik durumlarına göre tercihini yapıyor” dedi.
Kurbanlık satıcılardan Selimbey Çömez, “İşler pek iyi değil. Geçen seneki fiyatlarla bu yılki fiyatlar aynı. Bayrama yakın satışlar artacaktır” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: